Verkkokauppa pyöräketjulle

Verkkokauppa pyöräketjulle

Pyöräketju lähti kehitysprojektiin selkeällä tavoitteella

Lähtötilanteessa pyöräketjulla Seven Bikesin takana oli yli 5 eri brändien kivijalkaliikettä ja irrallista verkkokauppaa. Haasteena oli teknologinen hajautuminen, verkkokauppojen erilaiset käyttöliittymät ja asiakkaiden jakautuminen useisiin eri kanaviin. Pyöräliikeketjun tavoitteena oli yhdistää kaikki sen brändit uudelle alustalle. Projekti päätettiin aloittaa Seven Bikesin verkkokaupan ja pyöräketjun uusimman kivijalkaliikkeen julkaisulla Lahdesjärvelle.

Verkkokaupan innovatiivinen jatkokehitys

Aikaisemmin pyöräketjun verkkokauppojen jatkokehittäminen oli vaikeaa, koska kaikki ketjun kaupat olivat omilla alustoillaan eikä niiden välille voitu rakentaa synergiaa. Verkkokauppa uudistuksen myötä kaikki verkkokaupat valjastetaan käyttämään OrtePHP verkkokauppa-alustaa, joka integroidaan uuden saman toiminnanohjausjärjestelmän alle. Projekti on iso muutos, koska tässä digitalisoidaan keskeisiä liiketoimintaprosesseja.

Verkkokauppojen vaivaton ja innovatiivinen jatkokehitys olikin yksi tärkeimmistä kriteereistä verkkoliiketoiminnan kumppanin valinnassa. Petrosoftin OrtePHP verkkokauppa vastasi näihin tarpeisiin parhaiten. OrtePHP mahdollistaa yrittäjävetoisen ja edullisen jatkokehittämisen. Näin pyöräketjun kaikki verkkokaupat saavat valtavia synergiaetuja ja ovat jatkuvasti yhden digitaalisen askeleen edellä.

Teknologiavalinnoissa painotettiin jatkokehittämisen mahdollisuuksia sekä hakukoneystävällisyyttä. Vaivattoman jatkokehityksen mahdollistaa OrtePHP verkkokauppojen käyttämä yhtenäinen ydinkoodi kaikkien kauppojen välillä. Näin uudet ominaisuudet saadaan tulevaisuudessa ajettua edullisesti kaikkiin kauppoihin..

Työt jatkuvat

Seven Bikesin verkkokauppa avattiin verrattain nopealla aikataululla hyödyntäen Rapid Development- strategiaa. Nopean kehittämismallin hyötynä on nopea ohjelmistoprojektin läpimenoaika. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jätettäessä alkusuunnittelu ja määrittely vähemmälle huomiolle, säästetään aikaa itse mallinnus- ja ohjelmointityölle. Suureksi hyödyksi voidaan katsoa myös ajan ja henkilöresurssien säästö. Seven Bikesin verkkokaupan julkaisun jälkeen työt jatkuvat pyöräketjun muiden verkkokauppojen parissa, kauppa kerrallaan!

Jarin kommentit:

"Verkkokauppa on tärkeä osa nykyajan kaupankäyntiä alasta riippumatta. Koska kyseessä on ketju, johon kuuluu useita liikkeitä, oli meille tärkeää löytää yhteistyökumppani, jonka avulla kehittäminen niin alussa kuin tulevaisuudessakin onnistuu vaivatta ja yhteistyö sujuu kumpaankin suuntaan. Sama toimiva verkkokauppa-alusta helpottaa toimimista yhdessä liikkeidemme välillä ja mahdollistaa silti jokaiselle liikkeelle omanlaisen identiteetin. Seven Bikes oli luonnollinen paikka aloittaa hanke ja saimmekin uudelle liikkeellemme loistavan startin, kun mukana oli heti toimiva verkkokauppa. Alusta asti on ollut selvillä, että tavoitteemme on olla Suomen paras pyöräilyn verkkokauppa ja se tavoite mielessä odotamme innolla tulevaisuutta Petrosoftin kanssa!"

Jari Petäjä, Hallituksen puheenjohtaja

Nummen Pyörähuolto Oy / Suomen Sähköpyörä Oy / Velosport Oy / Seven Bikes Oy

Siirry kauppaan tästä https://nummenpyora.fi/

Katso lisää artikkeleita
1 / 3