Magento verkkokauppa-alusta

MAGENTO–VERKKOKAUPAN RATKAISUT JA HINNOITTELU

Adoben omistama Magento on yksi maailman käytetyimmistä verkkokauppa-alustoista. Magento-verkkokaupan eri tasoiset ratkaisut soveltuvat ominaisuuksiltaan B2B- tai B2C-käyttöön antaen laajat mahdollisuudet verkkokaupan kehitystyöhön. PHP-ohjelmointikielellä ohjelmoitu Magento-verkkokauppa on myös mahdollista integroida yrityksen eri järjestelmiin, kuten ERP- tai CRM-järjestelmiin. 

MAGENTON VERKKOKAUPPARATKAISUT

Usein kuulee puhuttavan Magentosta yhtenä ratkaisuna, vaikka Adobe tarjoaa kolmea täysin erilaista Magenton verkkokaupparatkaisua erilaisten yritysten tarpeisiin. 

Eri ratkaisujen ja ominaisuuksien valitseminen ei ole helppoa. Valintaprosessissa sinun tulisi pohtia erityisesti sitä, miten yrityksesi toimii tällä hetkellä ja kuinka toivot sen toimivan tulevaisuudessa. Ennen verkkokauppa-alustan valintaa on tärkeää hahmottaa pysyykö nykyinen asiakaskuntasi samana vai aiotteko laajentaa tarjontaa, lisätä uusia myyntikanavia tai markkinapaikkoja myöhemmin.

Magenton verkkokaupparatkaisut ovat:

  • Magento Open Source 
  • Magento Commerce (Entinen Magento 2 Enterprise)
  • Magento Commerce Cloud 

Tässä artikkelissa perehdymme Magenton eri ratkaisujen ominaisuuksiin ja hinnoitteluun, jotta voisit vertailla, mikä ratkaisuista voisi olla oikea yrityksellenne. 

MAGENTO OPEN SOURCE

Magento Open Source on Adobe Commercen ilmainen avoimen lähdekoodin versio. Avoin lähdekoodi tarkoittaa kehitysmenetelmää, joka mahdollistaa kaikille käyttäjille koodin vapaan muokkauksen. 

Magento Open Sourcen suosio perustuukin sen edullisiin aloituskustannuksiin, mutta tulee muistaa, että avoin lähdekoodi vaatii kauppiaalta korkeaa koodaamisen osaamista, ammattitaitoa, monipuolista ohjelmisto- ja prosessiosaamista. 

Avoimen lähdekoodin ratkaisu voikin olla oikea ratkaisu yrityksellesi, jos haluatte päästä pienillä kustannuksilla alkuun ja yritykselläsi on koulutettu henkilökunta, joka ymmärtää koodaamisen alustalla, hosting-hallinnan sekä taustajärjestelmät, kuten maksut-, toimitus-, tilaustenhallinnan ja logistiikan. 

Tulee myös muistaa, että jos yritykselläsi ei ole omaa osaamista koodaamisesta, ulkopuolinen kehitystuki voi tulla usein erittäin kalliiksi. Magenton Open Source versio sopiikin pääasiassa pienille yrityksille, joilla ei ole kompleksisia tarpeita tai kunnianhimoisia nopean kasvun tavoitteita.  

MAGENTO COMMERCE (Entinen Magento 2 Enterprise)

Magento Commerce on Magenton maksullinen versio. Verrattuna avoimen lähdekoodin ratkaisuun Commerce versiossa on valmiiksi edistyneitä mukautettuja ominaisuuksia ja toimintoja. Suurin ero Magento Commercen ja Open Sourcen välillä on kuitenkin se, että maksullisena versiona Commerce tarjoaa palvelimen ja tukipalvelut, jotka eivät kuuluu avoimen lähdekoodin ratkaisuun. 

Commerce Edition on suunniteltu suuremmille yrityksille, joilla on suurempi asiakasliikenne, suuremmat tuoteluettelot, laajempi globaali läsnäolo ja  liiketoiminta on monimutkaisempaa.

MAGENTO COMMERCE CLOUD

Termiä "pilvi" käytetään usein erilaisissa verkkopalveluissa, mutta vain harvat todella ymmärtävät, mitä se tarkoittaa. Pilvi tarjoaa turvalliset ja vakaat online-datan hosting-palvelut. Nämä voivat olla kuvia, asiakirjoja, kaikenlaisia ​​tiedostoja tai verkkosivustoja.

Vuonna 2016 Magento julkaisi Magento Commerce Cloud -palvelun. Magento Commerce Cloud on PaaS (Platform-as-a-Service) -ratkaisu, joka toimii Amazon Web Services -palvelimilla. Tämä tarkoittaa automaattista isännöintiä Magento Commerce -ohjelmistolle. 

Pilven tuomia hyötyjä:

  • Verkkokaupan nopeus (Lue lisää tästä)
  • Helppo räätälöinti ja korkea skaalautuvuus
  • Verkkokauppaan voi asentaa lähes minkä tahansa laajennuksen
  • Parannettu tietoturva AWS:ssä
  • Helppokäyttöisyys, et tarvitse koodi osaamista
  • Tuki Magenton tuesta
  • Uusimmat verkkokaupan ominaisuudet

 

MAGENTON HINNOITTELU

 Magento-verkkokaupan hinnoittelu

Magento-verkkokaupan hinnoittelu (mukaillen Magestore 2022)

KENELLE MAGENTO SOVELTUU?

Vakio-ominaisuuksiltaan Magentossa on laajat ominaisuudet, joita voidaan hyödyntää verkkokaupan suunnittelutyössä. Magento soveltuukin erikokoisille yrityksille eri ratkaisujen ansiosta. 

Ota meihin yhteyttä ja kerro teidän verkkokauppatarpeistanne. Saat selville, tulisiko juuri teidän verkkokauppanne rakentaa yhdelle edellämainituista Magenton-verkkokauppa-alustoista.

Lähteet:

Magestore. 2022. Magento pricing: The true cost of running a Magento website. Saatavissa: https://www.magestore.com/blog/magento-pricing-true-cost-of-magento-website/

Adobe Experience Cloud. 2022. Make it personal. Make it with Adobe Experience Cloud. Saatavissa: https://business.adobe.com/

Rapyd. 2022. What Is Magento? The Popular eCommerce Platform Explained. Saatavissa: https://www.rapyd.net/blog/what-is-magento/.

 

Katso lisää artikkeleita
1 / 3