Mikä on AWS-pilvipalvelu?

Mikä on AWS-pilvipalvelu?

Kaiken pilvitoiminnan ytimessä oleva tekniikka on virtualisointi. Virtualisoinnin avulla voit jakaa yksittäisen fyysisen palvelimen laitteistoresurssit pienempiin yksiköihin. Fyysinen palvelin voi siksi isännöidä useita virtuaalikoneita (VM), jotka käyttävät omia täydellisiä käyttöjärjestelmiään, joista jokaisella on oma muisti, tallennustila ja verkkoyhteys.

Virtualisoinnin joustavuus mahdollistaa virtuaalisen palvelimen käyttöönoton muutamassa sekunnissa sekä sen käyttämisen juuri niin kauan kuin projektisi vaatii. Käytön loputtua vapautetut resurssit tulevat välittömästi muiden työkuormien käyttöön. Tämän ansiosta pilvessä on mahdollista käyttää parasta kapasiteettia kustannustehokkaasti ja luoda kokeellisia ympäristöjä.

 

AWS-alustan arkkitehtuuri

AWS:llä on valtavat palvelinfarmit, joissa ylläpidetään satoja tuhansia palvelimia ja levyohjaimia. Hyvin rakennettu virtualisoitu ympäristö tarjoaa virtuaalipalvelimen, joka käyttää tallennustilaa, muistia, laskentajaksoja ja verkon kaistanleveyttä, joka on kerätty tehokkaimmista saatavilla olevista lähteistä.

 

AWS ylläpitää tietokeskuksia fyysisille palvelimilleen ympäri maailmaa. Koska keskukset ovat hajallaan, voit vähentää omien palveluidesi verkon siirtoviivettä isännöimällä työkuormasi maantieteellisesti lähellä käyttäjiäsi. Tämä taas mahdollistaa ennennäkemättömän nopean verkkokaupan asiakkaan fyysisestä sijainnista huolimatta. Verkkokauppa on siis yhtä nopea Australiassa ja Suomessa. Voit lukea lisää verkkokaupan nopeudesta ja sen tärkeydestä tästä!

 

Alla oleva luettelo näyttää luettelon kaikista 21 AWS-palvelinkeskuksesta.

 • US East (Ohio)
 • US West (N. California)
 • US West (Oregon)
 • Aasian ja Tyynenmeren alue (Hongkong)
 • Aasian ja Tyynenmeren alue (Mumbai)
 • Aasian ja Tyynenmeren alue (Soul)
 • Aasian ja Tyynenmeren alue (Osaka-paikallinen)
 • Aasian ja Tyynenmeren alue (Singapore)
 • Aasian ja Tyynenmeren alue (Sydney)
 • Aasian ja Tyynenmeren alue (Tokio)
 • Kanada (Keski)
 • Kiina (Peking)
 • Kiina (Ningxia)
 • EU (Frankfurt)
 • EU (Irlanti)
 • EU (Lontoo)
 • EU (Pariisi)
 • EU (Tukholma)
 • Lähi-itä (Bahrain)

 

AWS-pilvipalveluiden hyödyt 

Pilvi on loistava valinta, koska se on skaalautuva, joustava ja usein paljon halvempi kuin perinteiset konesalissa toimivat vaihtoehdot. Amazon Web Services palveluiden tehokas käyttöönotto ja käyttö on mahdollista seuraavista syistä:

Skaalautuvuus

Skaalautuva infrastruktuuri voi vastata tehokkaasti odottamattomaan lisääntyneeseen kysyntään lisäämällä resursseja automaattisesti, tällainen yllättävä kysyntäpiikki voi aiheutua esimerkiksi Black Fridaysta tai palvelunestohyökkäyksestä. Useimmiten tämä tarkoittaa dynaamisesti käytössä olevien virtuaalikoneiden määrän lisäämistä. Muista käytännöistä ota yhteyttä asiantuntijaamme. 

Elastisuus

Joustoperiaate kattaa jonkin verran samaa perustetta kuin skaalautuvuus - Molemmat käsittelevät sitä, kuinka järjestelmä hallitsee muuttuvaa kysyntää. Skaalautuvassa ympäristössä voit lisätä kapasiteettia vastaamaan kasvavaan kysyntään ja vaihtoehtoisesti joustava infrastruktuuri vähentää kapasiteettia automaattisesti kysynnän laskiessa. Tämä mahdollistaa kustannusten hallinnan, koska käytät resursseja vain silloin, kun niitä tarvitaan. 

Kulujen hallinta

Pilven ottaminen käyttöön tarkoittaa sitä, että verkkoliiketoiminnan laajentuessa sinun ei enää tarvitse maksaa tuhansia euroja jokaisesta käyttöönotettavasta uudesta palvelimesta. Sen sijaan maksat kuukausittain pienempiä summia, niin kauan kuin sovelluksesi on käynnissä.

 

Mitä tämä tarkoittaa verkkokauppiaalle?

Tämä tarkoittaa sitä, että kauppiaana sinun ei tarvitse altistaa itseäsi spekuloinneille pitkän aikavälin tarpeistasi. Jos tulevaisuudessa liikenne verkkokaupassasi kasvaa roimasti tai laajennat myyntiä ulkomaille, pystyy AWS skaalautumaan kysynnän mukaisesti.

 

AWS:n luotettavuus ja vaatimustenmukaisuus

AWS on investoinut merkittävästi infrastruktuurihallinnon resursseihin ja osaamiseen. Sen vahvasti suojattuja ja salaisia ​​tietokeskuksia, redundanssikerroksia ja huolellisesti kehitettyjä parhaiden käytäntöjen mukaisia protokollia olisi vaikeaa tai jopa mahdotonta toistaa tavalliselle yritykselle paikallisissa konesaleissa.

Soveltuvin osin AWS-alustan resurssit ovat kymmenien kansallisten ja kansainvälisten standardien, kehysten ja sertifikaattien mukaisia.

 

Mikä on AWS:n Jaetun vastuun malli

AWS takaa pilvessä turvallisen ja keskeytymättömän toiminnan. Tämä tarkoittaa sen fyysisiä palvelimia, tallennuslaitteita, verkkoinfrastruktuuria ja hallinnoituja palveluja.

AWS-asiakkaat ovat vastuussa kaikesta siitä, mitä pilven sisällä tapahtuu. Se kattaa asennettujen käyttöjärjestelmien turvallisuuden ja toiminnan, asiakaspuolen tiedon, tiedon siirron verkkojen välillä, loppukäyttäjien todentamisen ja pääsyn sekä asiakastiedot.

 Amazon web services vastuut

 

 

AWS-palvelutasosopimus

AWS-takuu ei tarkoita, ettei palvelua tai tietoturvaloukkauksia koskaan voisi tapahtua. Serverit voivat lakata pyörimästä, suuret sähköjärjestelmät voivat kaatua ja luonnonkatastrofeja voi tapahtua.

AWS:n myöntämän takuun tarkka prosenttiosuus vaihtelee palvelun mukaan. Esimerkiksi AWS EC:n palvelutason sopimus (SLA) on asetettu 99,99 prosentiksi, mikä tarkoittaa, että voit odottaa EC2-instanssien, ECS-säiliöiden ja EBS-tallennuslaitteidesi olevan käytettävissä aina, mutta kuukausitasolla voi tapahtua maksimissaan 4 minuutin palvelukatko. Petrosoftilla prosessit ovat kuitenkin rakennettu maantieteellisesti hajautetuiksi ja vikasietoisiksi niin, että käyttäjät tuskin huomaavat tällaista 4 minuutin palvelukatkoa. 

Verkkokauppa ja AWS

Verkkokauppa on alue, joka hyötyy valtavasti pilvipalveluista. Oikein toteutettuna ja käytettynä pilvipalveluilla voidaan saavuttaa merkittäviä liiketoiminnallisia hyötyjä tuomalla joustavuutta, skaalautuvuutta, uusinta teknologiaa ja vakautta verkkokaupan kasvaviin tarpeisiin. 

Lue seuraavaksi: Oikean pilvistrategian suunnittelusta

Tai

Ota rohkeasti yhteyttä myyntiimme niin jutellaan lisää! 

Katso lisää artikkeleita
1 / 3