Magento verkkokaupasta OrtePHP:lle

Magento verkkokaupasta OrtePHP:lle

Putkikierre on pääosin B2B liiketoimintaan erikoistunut putki-, paikannus- ja tarkastustyökalujen suunnannäyttäjä jo vuodesta 1970. Meillä asioi vuosittain tuhansia rakennusalan ja teollisuuden ammattilaisia, jotka vaativat korkean saatavuuden lisäksi ammattitaitoista palvelua. Palvelemme koko Suomen ammattikenttää puhelimitse ja verkossa sekä pääkaupunkiseudulla Helsingin myymälässä.

Putkikierre oli käyttänyt jo pidemmän aikaa Magenton verkkokauppa-alustaa. Verkkoliiketoiminta oli sujunut moitteetta aikaisemmin, mutta raskaat kehityspäivitykset toivat mukanaan ongelmia ja kalliita kehityskuluja. Verkkokauppa-alusta päivitysten lisääntyessä yrityksessä herättiin miettimään mahdollisia muita verkkokaupparatkaisuja, jotka vapauttaisivat yrityksen resursseja, tinkimättä laadusta.

Lähtökohdat projektille

Putkikierteellä on käytössään yli 15 000 tuotteen tuotevalikoima, joten tarvetta oli tehokkaalle alustalle, joka sisältäisi laadukkaat B2B -ominaisuudet. Yritysjärjestelyiden myötä myös uusi toiminnanohjausjärjestelmä lanseerattiin verkkokauppaprojektin yhteydessä. Molemmat uudistukset tehtiin helpottamaan liiketoimintaa ja hillitsemään nykyistä kallista kulurakennetta. Oli siis ehdottoman tärkeää, että uusi toiminnanohjausjärjestelmä oli integroitavissa saumattomasti verkkokauppaan.

Putkikierteen verkkokaupassa palveltiin aikaisemmin vain B2B -asiakkaita, mutta uudistuksen myötä verkkoliiketoiminnalla mahdollistetaan myös eräänlainen hybridimalli, joka palvelisi myös B2C-asiakkaita vaivatta, vaikka B2B -kenttä säilyy edelleen ensisijaisena.

Yhteistyön aloitus

Petrosoft valittiin auttamaan digitaalisen liiketoimintamallin uudistuksessa. Tärkeimmät kriteerit kumppanivalinnassa Putkikierteellä olivat ketteryys, ei liian suuri kokoluokka ja joustavuus, tehokas alusta sekä huippuosaaminen teknologiasta. Petrosoftissa nämä yhdistyivät hyvin. Putkikierteellä oli jo olemassa kumppani toiminnanohjausjärjestelmä osalta. Kaikkien osapuolten ja henkilöiden oli tärkeää pystyä aidosti tekemään saumatonta yhteistyötä.

OrtePHP verkkokauppa-alusta mahdollistaa Putkikierteen vaivattoman verkkoliiketoiminnan ja vaivattoman jatkokehityksen. Putkikierteelle kehitettiin mm. suora ostosmahdollisuus räjäytyskuvasta, jotta asiakkaat osaavat ostaa varaosia suoraan verkkokaupasta. Tämä taas vapauttaa resursseja myyjiltä uusasiakashankintaan.

Työt jatkuu

Verkkokauppa lanseerattiin verrattain nopealla aikataululla syksyllä 2021 ja verkkokaupan kehitystyöt jatkuvat mm tuotekuvien lisäämisellä, tuotedatan rikastamisella ja uusien ominaisuuksien innovoinnilla.

”Aivan kuten hankkeen alkuperäinen ajatus oli, haluamme mieluummin olla yhden digitaalisen askeleen edellä kuin jäljessä ja siksi panostamme jatkuvaan kehitykseen.”

”Olen tykännyt tehdä Petrosoftin kanssa yhteistyötä. Tiimissä on fiksuja ihmisiä ja olemme aina löytäneet ratkaisut yhdessä. Tämä projekti oli iso muutos, sillä tässä digitalisoitiin keskeisiä liiketoimintaprosesseja.

Niko Heikkala Toimitusjohtaja Putkikierre Oy Ab

Siirry kauppaan https://putkikierre.fi/

Katso lisää artikkeleita